12
juny
2017
1

Xerrada del Dr. Abel Martínez sobre els refugiats a Grècia i la seva experiència personal al camp de refugiats de Ritsona

Demà a Prodis tindrem l’enorme plaer d’escoltar al Dr. Abel Martínez , Cap de Pediatria del Consorci Sanitari de Terrassa, explicar-nos la seva experiència durant cinc mesos als camps de refugiats grecs al Centre Cívic de Ca N’Aurell.

El 27 d’Abril de 2016 el Dr. Abel Martínez es va incorporar al desplegament de la Creu Roja a la Unitat de Resposta a Emergències de Cures Bàsiques de Salut a Grècia. Aquesta iniciativa era per donar suport sanitari als refugiats a la regió d’Àtica, sobretot al camp de Ritsona. L’objectiu era facilitar cures preventives i curatives de salut d’acord a les indicacions del Ministeri de Salut Grec i l’Organització Mundial de la Salut. Principalment, realitzaven funcions d’atenció primària, salut matero-infantil, promoció de la higiene, seguiment epidemiològic, vacunació i també hi podia incloure procediments quirúrgics menors.

El Dr. Abel Martínez ja havia format part de dispositius similars quan al 2005 a Balakot(Pakistan) i al 2010 a Xile, hi va assolar un terratrèmol. És voluntari de la Creu Roja des de fa més de 30 anys i ha desenvolupat diferents tasques, relacionades, sobretot, amb els primers auxilis. També ha participat en l’elaboració de diversos manuals de primers auxilis a nivell estatal, i és una de les persones més reconegudes a Espanya en socorrisme i primers auxilis.

A Prodis estem molt agraïts a la Creu Roja per ajudar-nos a fer possible aquesta xerrada i molt orgullosos que la nostra gent egarenca, treballi incansablement per millorar la situació dels refugiats. Per això, a Prodis, per un costat volem donar veu a aquesta problemàtica i denunciar-la perquè no s’oblidi i es segueixi lluitant; i per l’altra, volem facilitar solucions i fer conèixer les múltiples vies d’ajuda que existeixen i les diferents iniciatives i organitzacions que estan pressionant al govern espanyol per acollir als refugiats que ens toca com a país Europeu.

Us esperem demà a les 17:00h al Centre Cívic de Ca N’Aurell, al costat de Prodis.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook