Els Minyons de Terrassa van fer la seva presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a la ciutat no hi havia una tradició castellera la colla va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que els ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de seixanta agrupacions que actualment existeixen.

La seva trajectòria és inèdita en el món dels castells tant pel fet d’assolir en molt poc temps els castells de la màxima categoria, de nou i deu pisos, com per provocar una certa renovació tant a la tècnica com als cànons tradicionalment establerts.Així, van ser els pioners en la incorporació plena de la dona als castells i van enterrar les velles creences que deien que per ser un bon casteller, i arribar a assolir els grans castells, s’havia de tenir una formació d’anys, començant pels pisos alts i anar baixant progressivament (aquesta creença condemnava a qualsevol colla novella a un progrés molt lent).

La  colla és formada majoritàriament per gent jove, un grup humà unit per l’obra col·lectiva que representen els castells, una tasca d’equip on tothom té el seu lloc, qualsevol, sense distinció d’edat, sexe, condició física o social, pot arribar a ser un bon casteller, tan sols és necessari el desig de ser-ho i un assaig constant.

A més de les actuacions castelleres els Minyons de Terrassa mantenen tot un seguit d’activitats dins el camp de la difusió dels castells a partir del treball a les escoles, l’edició d’una revista, exposicions, conferències, debats, …

Contacte

Colla Castellera Minyons de Terrassa
Carrer Teatre, 4-6
Apt. Correus n.202
08221 Terrassa (Barcelona)

E-mail: minyons@minyons.cat
Tlf. 93 784 28 56
Fax: 93 784 28 60

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook