La Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül és una institució privada amb un llarga història i trajectòria en l’atenció social a persones amb risc o situació d’exclusió. Fundada per l’empresari local Salvador Busquets a l’any 1903 i gestionada per la companyia religiosa de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Avui dia a la Fundació Busquets trobem tres projectes: el CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa), el Programa famílies i el Programa d’atenció a persones en situació sense llar.

Dades de contacte:

Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül

C/ Doctor Cabanes 27, 08221 Terrassa

93 788 51 28

CRAE: Les situacions de desemparament familiar són motius pels quals un infant o adolescent és derivat al CRAE Fundació Busquets. El centre ofereix a aquests infants i adolescents un medi familiar alternatiu a l’inexistent o deteriorat d’origen. El nostre model educatiu està centrat en l’atenció personalitzada i participativa. L’objectiu és preparar-los pel seu futur acompanyant-los i orientant-los mitjançant el vincle, l’autonomia i els valors. Per fer-ho comptem amb 4 llars enteses com a unitats de convivència que acullen a un total de 35 infants i adolescents. Tanmateix acompanyen a aquest creixement personal i familiar un equip educatiu format per 24 educadors.

D’altra banda, també acompanyem joves majors d’edat, entre 18 i 21 anys, que han estat tutelats per la Generalitat de Catalunya. Se’ls ofereix un habitatge, el suport i l’acompanyament educatiu per a que puguin emprendre el seu projecte de vida de forma autònoma

 

PROGRAMA FAMÍLIES: Atenció a famílies derivades pels serveis socials municipals en dos serveis per la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació i vestit:

  • Servei de lot d’aliments: Forma part de la xarxa el Rebost i del Banc d’aliments de Catalunya. Es fa entrega de lots d’aliments de manera mensual a persones i famílies derivades pels serveis socials de l’Ajuntament de Terrassa.
  • Servei de rober: Funciona a través de derivació per part de seveis socials de l’Ajuntament de Terrassa o Càrites. Les famílies derivades agafen roba un cop per temporada.

 

PROGRAMA D’ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ SENSE LLAR: Atenció a persones en situació d’exclusió social o en risc de patir-ne derivades per serveis socials de l’Ajuntament de Terrassa. Està ubicat a la seu de Fundació Busquets i, més enllà dels serveis principals (menjador, dutxes i llars compartides) compta amb una sala on hi ha ordinadors amb connexió a internet, premsa, TV i jocs de taula. L’horari del centre es de dilluns a divendres de 10:00h a 15:45h i els dissabtes de 10:00h a 14:00h.

  • Servei de menjador: funciona de dilluns a dissabte, la hora d’entrada al servei de menjador es de 13:00h a 13:30h. Disposa de 50 places. El servei de menjador inclou primer plat, segons plat, postre i es fa entrega d’una bossa amb un entrepà, iogurts, pastes i fruita per tal de cobrir la resta d’àpats del dia.
  • Servei de dutxes: funciona de dilluns a divendres de 10:00h a 12:30h i de 13:30 a 15:30h. Disposa de 50 places. A la persona que fa ús del servei de dutxes se li proporciona, sabó, tovallola i els estris necessaris per a la higiene personal. Vinculat al servei de dutxes hi ha un servei de rober i un servei de taquilles.

 

  • Servei de llars compartides: Disposem de 5 llars semi tutelades amb un total de 18 places per a homes. Estan ubicades a diferents punts de la ciutat. L’accés a les llars es a través de derivació per part de serveis socials municipals.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook