Casal de la Dona

Fruit dels moviments de la lluita antifranquista, al llarg dels anys 70 i principis dels 80, dones de diferents partits d’esquerres, sindicats i vocalies de barris de Terrassa s’organitzaren per reivindicar millores en les condicions de vida de les dones treballadores, establint contactes amb l’Ajuntament per fer propostes i va redactar el projecte anomenat Casal de la Dona, que desenvolupava el programa d’activitats que s’hi volien dur a terme.

L’Associació Casal de la Dona pretenia consolidar un nou espai a la ciutat i comptava amb el suport de diferents entitats i grups d’ideologies diverses i finalment, el consistori va cedir un local per el Casal de la Dona es va inaugurar el març del 1986 al carrer Galileu.
Un dels objectius fonamentals era l’acompanyament de les dones maltractades en uns anys en què no s’atrevien a denunciar la violència de gènere a les comissaries, ja que eren menyspreades i ridiculitzades. Les línies d’acció del Casal van ser denunciar totes aquelles pràctiques sexistes discriminatòries, promoure la igualtat de drets i deures entre les persones i incentivar accions encaminades a assolir una societat més justa i igualitària. Es va crear un espai on dones de diferents edats, idees o creences poguessin discutir, debatre i compartir idees. Al llarg dels seus trenta-dos anys d’història, el Casal ha estat dirigit per dones compromeses i referents del feminisme a la ciutat: Rosa Maria Fernández Sansa, María Luisa Santander Aguilar, Maria Dolors Viciana Sánchez, Araceli Ramírez Maqueda, María Moreno Campos, María Toresano Basilio, Mercedes Gómez Llobregat i Rosa Pérez Reyes.

CONTACTE

c/ Galileu, 119 baixos 08224 Terrassa

casaldeladonaterrassa@gmail.com

https://www.casaldeladonaterrassa.cat/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook