Càritas és una entitat de l’Església catòlica que té com a objectius  principals orientar, coordinar i realitzar  l’acció social i caritativa de l’Església, amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones. Que es caritas.

La missió de Càritas consisteix a acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat, perquè siguin protagonistes del seu propi desenvolupament integral, des del compromís de la comunitat cristiana. Inclou l’acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d’injustícia. Que es caritas.

Els valors de Càritas són la justícia, la solidaritat, la participació, l’amor al proïsme, l’austeritat, l’esperit de millora i la transparència, i tots aquests centrats en les persones. Que es caritas.

La nostra visió és ser testimonis de la fraternitat de la comunitat cristiana amb totes les persones, especialment amb les més empobrides i excloses, optant per una societat més solidària, justa i participativa.

Càritas actua a través de les Càritas Parroquials, Interparroquials i Arxiprestals, i de la Càritas Diocesana, que es coordinen per sumar i optimitzar recursos al servei del més necessitats de les nostres comunitats.

La xarxa de Càritas a Espanya està constituïda per 6.000 Càritas parroquials, agrupades en 70 Càritas Diocesanes que, alhora, estan distribuïdes en 13 Càritas regionals o autonòmiques.

La confederació Càritas Espanyola forma part de Càritas Europa (integrada per 48 Càritas). La xarxa treballa conjuntament amb institucions europees, estats membres de la Unió Europea i diferents associacions públiques i privades.

Al mateix temps, Càritas Espanyola forma part de la confederació Càritas Internacional, integrada per 162 organitzacions catòliques d’assistència, desenvolupament i servei social. Present en més de 200 països i territoris, treballa en la contribució d’un món més just per a tothom i perquè el desenvolupament arribi a tots els països de la Terra.

Dades de contacte:

CÀRITAS ARXIPRESTAT DE TERRASSA
Adreça: C/Topete 23
08221 Terrassa
Tf: 93780 87 88

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook